visste ni....

... att Mikaros pappa, Caribbean, är son till El Mokhtar som spelade svarta hingsten i The Black Stallion Returns. Han var en egyptiskt galopparab som spelade i racingscenerna. Han dog av kolik under inspelningen av filmen.



påååsk



Ska snart åka till stallet :) Vet inte om jag rider idag, fårse hur mycket tid det finns och hur vädret ser ut. Har glömt berätta att jag färgade håret häromdagen! Vad tycker ni?

glad påsk på er !

Detta visste ni inte om Linnéa



Eftersom jag gjorde ett sånt här inlägg på mig egna blogg >här< så tänkte jag att jag kunde göra en här också fast jag riktar mig mot hästarna då och lite mot privat också så ni lär känna mig bättre.
och påminn mig att jag ska slå Becka!!

♥ Jag har haft 3 egna hästar. Alla vid ett tillfälle. Ett Fjordsto vid namn Moa, ett varmblodssto som hette Miss Skylight och Mikaros då som jag fortfarande har kvar. Moa var min första häst.

♥ Jag har varit blond. Men fick för mig att färga håret rött efter jag sett Rihannas video till Man down... DAMN YOU RIHANNA!

♥ Jag har aldrig brutit något. Det allvarligast som hänt mig var när jag ramla av Mikaros för att han blev rädd och han galopperade över mig. Han stälde sig på mitt lår och mina axlar fick sig några rejäla smällar.

♥ Jag har aldrig varit rädd när jag ridit. Men sen jag red Thelma i somras och hon snubblade så jag ramlade av och landade med huvudet rätt på en sten så får jag alltid hjärtat i halsgropen när en häst snubblar.

♥ Det högsta jag hoppat med en häst är en kombination på 1.10 och det var med Mikaros. Detta tack vare hon jag hopptränade för då! Bara några veckor tidigare så kom vi knappt över 50 cm.

♥ Jag rider bättre med musik i öronen. Kan koncentrera mig bättre och stänger ute alla störande moment runt mig. Ska helst vara lite musik med dunkdunk i som gör att jag kan hålla en viss takt.

♥ Innan jag köpte Mikaros så var vi och kollade på två russhingstar, två bröder, den större utav dom var såld. Vilket var tur för hade vi köpt nån av dom så hade jag aldrig hittat Mikaros.

♥ När jag var liten och lekte häst i trädgården så lekte jag alltid att jag hade en fux med fyra strumpor och en bläs. Några år senare så hittade jag Mikaros ;) Ödet?

♥ Sågott som allt jag kan om hästar har jag lärt mig av Nina, Thelmas ägare och Beckas mamma. Hon hade ridlekis för många herrans år sedan. Det var där jag började rida. Kommer inte ihåg min ålder men vid kanske 11-12 års ålder så slutade jag där och började rida på den kommunala ridskolan i byn.

♥ Min första absoluta favorithäst hette Pontus. Han var med på ridlekis. Han såldes till Linn Olsson om jag minns rätt :) Kommer inte ihåg vad han var för ras, men tror han va Welsh eller russ nåt sånt :)


en bild på mig och Pontus hihi. Där var jag inte gammal!
http://kirpan.blogg.se/2012/april/detta-visste-ni-inte-om-mig.html

Gårdagens ridtur




Igår tog jag mig en ridtur i den oerhört blåsiga blåsten. Thelma var väldigt pigg och spänd och ville helst va nere i dikena och gå. Hennes galopper på stället har jag lärt mig att leva med haha. Så gör hon varje gång haha.
Red lite i skogen och då slappnade hon av och kändes lite mer avslappnad på vägen hem men inte lika pigg.
Enligt gpsen i min mobil så red jag va 6.5 km igår :) Har tänkt starta ett "träningspass" i mobilen varje gång jag ska ut och rida så ser jag hur länge jag ridit, hur långt och vilken medelhastighet jag haft under ridturen :)

Jag har även blivit sponsrad!!
Jag har fått hem en sportbh från Swegmark. Successful heter den och är utformad för stora bröst. Den är gjord av ett material som heter Thermo Cool som kyler kroppen när den är varm, och värmer kroppen när den är kall. Den är designad med hjälp av Magdalena Forsberg.
Jag fick testat denna igår när jag red och jag är kär haha! Den sitter perfekt verkligen och man känner inte av den alls! Jag är grymt nöjd med den! :)

/Linnéa