Städat sadelkammaren






Idag har vi städat i sadelkammaren. Såg ut som ett helt bombnedslag. Vi har även matchat ihop schabrak och benlindor som vi ska använda. Detta blir nog super. Sen när jag, Linnéa, mockat åt alla hästar så tog vi in dom och satte på Queen nytt täcke och lite så. Sen lekte Rebecka med min hund och lite så haha. Kommer upp en video på alla hästar och lite så nån dag!

Hööks-Outfit



/Linnéa

Rebecka


Jag heter Rebecka Johansen och jag är född 1996. Jag bor på en gård en liten bit utanför färgelanda och har gjort det hela mitt liv. Jag går sista terminen i 9an nu och har sökt till omvårdnad i uddevalla. Mitt intresse har alltid varit hästar. Men har inte lika mycket hästintresse som jag hade förr. Men andledningen till varför jag fortsätter nu är för att det är en del av mitt liv och jag vet inte vad jag skulle varit utan det. Sen älskar jag känslan att sitta på en häst och känna friheten.
Jag har haft ett par stycken hästar som varit mina egna. bland annat Ponnyranchens Isabella och Tomtebos Kajal som jag tävlat sen jag var liten och fått mycket med placeringar med. jag sålde Kajal när jag blev förstor för han och Isabella står fortfarande kvar hos oss och det kommer hon nog alltid göra. Men sen fick jag min c-ponny Queen River som jag verkligen fassnade för. Hon har jag kämpat så enormt mycket med. Jag har inte tävlat henne på två år pågrund av att jag inte haft tid. Men nu ska jag sätta igång henne och mitt mål är att få sålt henne bra iår och sen är minna ponnyår över! Efter det får jag se vad som händer.

Queen River

E: Prince river U: Okänd - Född: 2002 - Ras: Svensk ridponny - Mankhöjd: 136 cm - Ägare: Rebecka Johansen

Queen river fick jag (Rebecka) för ca 4-5 år sedan. Det är jag som äger och rider henne. Hon kom till mig som en helgalen häst som inte hade respekt för en människa alls men med tiden som gick blev hon snällare. Jag har tävlat henne i hoppning och fått massor med placeringar. Hon har gjort stora framsteg under dom åren jag ägt henne. Hon älskar att hoppa och galoppera. Hon svänger snabbt och lätt och kan bli ganska het ibland. Hon är väldigt svår att få in från hagen ibland då hon vill springa runt och leka istället.

Linnéa



Jag heter Linnéa Kirpensteijn och jag är född 1992, alltså fyller jag 20 i år. Jag bor i Uddevalla nu med min familj och det har jag gjort i kanske nån månad nu. Bodde innan i Färgelanda sen 1993, alltså nästan hela mitt liv.
Jag har gått en 3 årig media utbildning och är för tillfället jobbsökande. Mina största intressen är hästarna och att fotografera. Jag har en egen fotoblogg vid sidan av denna, den hittar ni här.
Jag har i mina dar haft 3 stycken hästar. Alla vid samma tillfälle. Första hästen var en fjording, hon hette Moa. Sen hittade vi ett varmblodssto som va mycket illa omhändertagen så henne köpte vi, hon hette Miss Skylight. 2003 köpte vi Mikaros och han släpper jag aldrig. Moa står nu i Tanum och Miss Skyligt sålde vi till en kompis till mig och bara nåt år senare fick hon avlivas pga hennes dåliga skelett, från den dåliga skötseln innan mig.

Jag har hållt på med hästar sen jag va 3 år gammal. Jag lärde mig rida hemma hos Rebecka. Hennes mamma Nina har lärt mig så gott som allt jag kan. För ca 2 år sedan flyttade jag Mikaros hem till dom och på den vägen är det som jag börjat rida deras stora hästar.

Min dröm är att vara egen företagare inom hästsporten och jag tänker göra allt som krävs för att uppfylla den drömmen.

Thebora


E: Akribori U: Thelma - Född: 2008 - Ras: Svenskt Halvblod - Mankhöjd: ca 160 cm - Ägare: Rebecka Johansen

Thebora är Rebeckas häst. Hon rids av oss båda, men än så länge är det jag, Linnéa, som ridit henne mest. Hon är en väldigt bestämd tjej. Hon vet vad hon vill och inte vill. Men när hon lärt känna en så lugnar hon ner sig lite på den fronten och tillåter en göra fler saker. Tex. öronen är heliga. Dom får man inte röra om hon inte fått lära känna en först. Hon är även mycket modig av sig. Det är inget som skrämmer henne när man är ute och rider. Man kan rida ut på grusvägarna när det är kolsvart och det kan komma en traktor. Det rör henne inte i ryggen. Och hon är bara 4 år gammal och så gott som bara sutten på.

Thelma


E: Majim G U: Telyn - Född: 2002 - Ras: Svenskt Halvblod - Mankhöjd: 164 cm - Ägare: Nina Johansen

Thelma är Rebeckas mammas häst. Jag, Linnéa, rider henne då Nina inte kan göra det själv. Hon är tävlad i dressyr med placering. Hon blev stamboksförd 2011 och fick Avelsvärdebokstav B. Hon är mamma till Thebora.
Hon är en väldigt trevlig häst som gör som hon blir tillsagd. Hon tycker det är grymt kul att rida ut på grusvägar och hon är väldigt nyfiken så hon tittar runt väldigt mycket och har alltid öronen så långt fram det bara går.

Mikaros


E: Caribbean U: Shee-dara - Född: 1992 - Ras: Arabiskt fullblod - Mankhöjd: ca 147 cm - Ägare: Linnéa Kirpensteijn

Mikaros ägs av mig, Linnéa, och jag har ägt han sen 2003. Han är en otroligt het häst och älskar att galoppera, speciellt väldigt fort och helst tävla mot en annan häst. Han är en duktig hoppare när det blir lite höjd på hindren. Han är även väldigt duktig på dressyr eftersom han älskar att visa upp sig.
Han kan vara väldigt hingstig i sitt beteende eftersom han blev tagen väldigt sent. Så man måste kunna hålla honom i styr när det kommer lägen då beteendet visas som mest.

Hans farfar heter El Mokhtar och spelade svarta hingsten i filmen The Black Stallion Returns. Vilket jag tycker är lite fräckt haha.

Team Kasedalen


Hej och välkomna till Team Kasedalen. Denna blogg drivs av mig, Linnéa och Rebecka. Vi rider två hästar var. Jag rider Rebeckas unghäst Thebora och hennes mammas häst Thelma. Medans Rebecka rider min ponny Mikaros och hennes egen ponny Queen River.
När vi fotat lite så ska ni få en mer detaljerad presentation av oss båda.

Mitt mål är att rida in Thebora och kanske tillslut få tummen ur och skaffa grönt kort och börja tävla båda hästarna.
Rebeckas mål är att starta båda hästarna i hoppning för att sen sälja sin häst.

Välkommen till min nya blogg!