Fina Thelma





Min outfit idag:
Skjorta: Second hand
Ridbyxor: CRW
Ridstövlar: CRW Veneto

Thelmas outfit:
Schabrak: BR
Lindor: Börjes

Testade samma som jag gjorde i Fredags, att rida ut och låta henne trava och galoppera. Hon kändes lika medgörlig och tyckte det va kul. Dock hade hon inte samma tempo och samma bjudning. Det var flera gånger som hon ville vända hemåt. Men jag fortsatte och på vägen hem sen blev det fart i henne och hon bockade och hade jättekul haha. Dock kändes det som hon höll lite tillbaka när jag travade och galopperade. Skritten kändes riktigt bra idag vilket den inte gjorde i Fredags.

Fick även tagit fram saxen och mankniven. Hon såg ut som vet inte vad.. Så nu är manen kort och fin och har klippt hovskägget och lite runt hovarna. Hon gillar inte riktigt när ma rycker hennes man men det gick bra ändå :) Hon fick även lite nagellack hihi, haha nä men jag kletade på lite hovolja på hovarna också så dom va blanka och fina.

Efter jag ridit så mockade jag alla boxarna och la fram maten till dom :) Så idag är Becka stalledig ;) haha :D

/Linnéa

Underbara dag!!






Gud vilken underbar dag det varit idag!
Efter jag longerat Mikaros så hämtade jag Thelma i hagen och tänkte ta en ridtur i det grymma vårvädret. Satsade på lite Army style idag haha, grönt fick det bli. Blev rätt snyggt när båda hade sågott som lika gröna färger :)
Seriöst, hon gick så gaalet bra! Så bra har det nog aldrig känts! Hon jobbade verkligen på i alla gångarter och hade en bra bjudning. När jag lättade på tyglarna så föll hon in i en riktigt fin arbetsgalopp. Vet inte riktigt hur länge jag red men det kvittar egentligen, huvudsaken är att det kändes bra! Ville inte sluta rida haha.  Kändes som en sommarkväll, helt underbart!! :D
Detta trots att hon va brunstig.. Hon brukar bli en riktig bitch haha!

Gaalet nöjd med dagen!! :DDDD

LYCKLIG LINNÈA!

btw. vad tycker ni om matchningen?

Longering





Longerade Mikaros idag. Höll på i högst 15 minuter för han tröttnade och gick in i mitten till mig och vägrade gå haha. Så tog istället lite söta bilder på honom, min ängel <3
Gick rätt bra ändå dom 15 minuterna. Han kom ner i form och travade runt. Han fattar egentligen inte meningen med longering eftersom han är horsemanship tränad och är lärd att gå bakom den som leder. Men på senare tid så har han väl ett litet hum om vad det handlar om haha :)
Idag fick jag även bytt täcke på honom. Han gick i sitt stora tjocka vintertäcke stackarn haha. Men tror inte det va nån större skada skedd, han va ju inte speciellt varm under täcket så. Nu har han iaf det nya schockemöhletäcket :) sitter på bra på honom :)
Men gud nåde den hästen som förstör det!! Ska personligen dräpa den fan! hhihihh

/linnéa

brunstiga ston

Behöver jag säga mer?... Haha

Dålig uppdatering!


Får ursäkta den dåliga uppdateringen! vi ska bättra oss!!

Nu ska jag gå och lägga mig är det tänkt. Ska se 1 avsnitt av Sons of anarchy, bästa serien någonsin om man frågar mig. Sen ska jag sova. Imorgon blir det tandläkaren och är det lika underbart väder imorgon som det var idag så blir det en ridtur!

Blir nog lite jobbsnack med min "chef" också ;) haha så skumt känns det o säga så. Han är ju inte det ännu men kanske snart ;) Tänker inte berätta ännu vad det handlar om eftersom det egentligen inte är speciellt officiellt ännu. Men kommer ge små hintar här framöver ;) Rätt nice är det, det är ett jobb som passar mig perfekt!

Godnatt!

liten uteritt



Idag när jag kom till stallet så stog Becka redan redo att sticka ut o rida på Queen men hon väntade på mig så jag fick hämtat Thelma. Sen red vi ut en sväng på grusvägen och in i en skog tills att vi kände oss lite vilse, men när vi tillslut hittat rätt så fick vi vända och gå tillbaka hela vägen eftersom det va alldeles för blött och mjukt så vi vågade inte. Vi fick travat lite och tog oss nån liten galopp. Thelma kändes riktigt bra idag, hon kändes mjuk och fin. Igår när jag red henne hade hon väldigt mycket energi så hon galopperade mest på stället och slängde med huvudet.
Vet inte om Becka kanske skriver också men ifall hon inte gör det så såg det ut som Queen kändes rätt bra också. Efter hon fick galopperat några steg så föll hon direkt ner i form och arbetade bra utan att becka gjorde speciellt mycket :)

/Linnéa

Dagens ridpass





Tänkte rida Thebora idag, och precis som jag skulle hämta henne i hagen så ringde Nina och undrade om jag skulle rida nån häst idag och att hon isåfall skulle komma ut och kolla. Så jag tog in Thebora och fixade henne oså kom Nina ut. Sen hoppade jag upp och genast kändes hon lite konstig. Slängde med huvudet mer än vanligt oså. Och Nina var inte långsam med att få oss i arbete. Gillar när hon är med och kollar! Det är ju trots att hon som lärt mig det mesta jag kan!
Hon gav mig lite tips och feedback gällande unghästar och inridning osv. Thebora gillade inte alls att det sattes krav på henne så hon började sparka och småstegra och stannade och vägrade gå osv. Första gången någonsin som hon sparkar och stegrar när nån sitter på. Tror dock det har med att hon snart ska brunsta eller nåt.
Hon blev så galet svettig så det droppade av henne. Den långa pälsen hon har måste bort helt enkelt!
Efteråt ställde jag in henne i boxen med ett halstäcke av fleece oså fick hon middagshöt inne medans dom andra åt ute. Hon kommer sova gott inatt haha.

Trots att det gick såpåss dåligt som det gick så känner jag mig nöjd. Är ju iallafall ett litet steg framåt. Hade jag inte ridit henne alls idag så hade vi inte kommit nånstans alls.
Tycker att man alltid ska tänka positivt när det gäller ridningen. Visst kan jag va jävligt negativ och vilja binda fast hästarna i skogen och gå hem. Men det gör jag ju inte! Jag får helt enkelt peppa mig själv :)

Har en videoblogg från idag också hehe.... Vet inte om jag vågar lägga upp den haha, lägger upp den om nån vill se den, inte speciellt intressant haha. Vill ni ha lite videoinlägg i framtiden?

/Linnéa

dressyr med Thelma



Igår bestämde jag mig för att rida Thelma lite. Filmade ca 20 minuter för att se hur det såg ut. OJ... haha min sits är katastrofal! Thelma protesterade lite och hoppade på stället lite. Men det gick rätt okej. Har gått bättre. Sen när jag skulle hoppa av så kommer Nina ut och ville kolla hur hennes fina häst gick. Så då fick jag rida lite till. Nina hjälpte mig lite och gav mig tips osv. Tränade lite på min sits och idag har jag träningsvärk men fick lärt mig lite nya saker igår och Thelma blev tillslut väldigt mjuk och fin!

Hästar som fäller!





Alla ni som håller på med hästar har väl vart med om hästar som fäller såhär på vårkanten.. Ett rent helvete många gånger! Och som ni ser på andra bilden så är Thebora "lyckligt lottad" med extremt lång päls! Har i alla år stått med en ryktsten i flera timmar på alla hästar jag haft i mina dar. Men när jag flyttade Mikaros till Becka hon hennes familj så hittade jag en fin sak i skåpet. Vad ska man kalla det? Den är för hundar egentligen. Fällskrapa? Finns nåt liknande på Hööks.
Den är verkligen grym och hästarna älskar den. Den tar bort mer än dubbelt så mycket päls som ryktstenen.

Vet inte om det bara är jag som tycker så men när man använder en ryktsten så tycker jag hästarna får rätt äcklig päls. Tycker inte det blir så med denna! :)

Ett billigt och bra tips!

Skrittur






Förut när jag kom till stallet så hade Becka redan mockat alla boxar utom Mikaros så slapp det, söt hon! :) Sen tog vi oss en skrittur på 40 minuter i blåsten. Jag på Thebora och Becka på Mikaros. Härligt att bara skritta så egentligen. Inte begära så mycket av hästarna mer än att dom går framåt. Thebora som i vanliga fall är lugn som en filbunke fick för sig att ha nerverna utanpå idag. Men kan förstå henne lite. 4 år med vårkänslor och har inte vart ute på länge. Hon är i vanliga fall trafiksäker men idag kastade hon sig iväg när det kom en bil. Som tur va så stängde han av bilen så hon kunde gå förbi. Sen finns det ju idioter som stannar och frågar vad man vill när man ger dom tecken att sakta ner haha..
Sen när vi kom tillbaka och Becka släppte ut Mikaros i hagen så stog jag och borstade Thebora och hade lite kvalitetstid med den lilla damen. Hon behöver verkligen det! Hon är oerhört öronskygg men efter att ha borstat och gosat 1 timme så kunde jag ta på öronen utan problem. Hon börjar fälla nu också.. herre säger jag haha. Blir ett till inlägg om det med ett litet tips ;) ! stay tuned!

/Linnéa

lite planering

Idag har jag och becka lagt upp lite scheman till hästarna. Mikaros och Thebora kommer sättas igång på samma sätt och Queen och Thelma på samma sätt. Pennan dog innan vi hann klart men har iallafall grunden till hur vi tänkt. Fick även mockat alla boxarna. Mycket trevligt att mocka tillsammans och snacka skit om allt o alla :) Fick även haft mina nya ridstövlar idag. Red inte men fick gå i dom en stund. Snygga ridstövlar i all ära men skoskaven är ett faktum!

Vad har ni gjort idag?

Dagens inköp!



Idag är jag glad! Har köpt mig Veneto ridstövlarna som jag gått och tittat på så länge men aldrig haft råd att köpa. Men nu är dom äntligen mina!!
Efter jag och mamma vart på Hööks så åkte vi till Ikea och spenderade några timmar där. Sen övningskörde jag hem. Nu sitter jag och tittar på Scrubs, ska väl snart gå och sova. Ska ta mig upp till stallet nån dag här och städa på logen :) och självklart inviga mina nya stövlar ;)

har varit ute ..

har varit ute i stallet. mockade och fixa maten till hästarna.. och då kom jag på att jag ska nog ta och rida queen någon dag nu när de är så fint väder ! ganska smart idé ;)
men nu ska jag in i duschen sedan iväg.

Sista dagen som 19 åring!



Idag har jag vart en sväng i stallet och mockat åt alla hästarna. Tömde Mikaros box och la in nytt spån så nu blir han glad. Spån är nog det bästa han vet. När man ska lägga in nytt spån så är det egentligen bara att lägga in hela balen oså fixar han resten, då lägger han det där han vill ha det. Annars blir det ett rent helvete att mocka hans box. Vilket det kommer bli imorgon. Hunden va med mig i stallet idag, och tog inte lång tid innan han hittade katten måns inne i en box. Så han stänge in måns i ett hörn och ville leka men måns blev ju vansinnig haha.
Jag red inte idag, orkade inte det, får rida ut med Becka nåndag. Så tråkigt att rida själv.

Nu ska jag in i duschen och lägga fram kläder jag ska ha på mig imorgon. För vet ni vad som händer imorgon? ;) Jo jag fyller 20! hihi :D

Jag och Becka har också kommit på en superidé!! Vi ska bara kolla upp lite saker och sen berättar vi vad vi tänkt! :D Nyfikna?

Dagens








Tog mig en ridtur på Mikaros idag. Red först lite i padocken och sen red jag ut på vägen en stund. Han kändes riktigt bra idag. Han hade lite mer energi och va lätt att arbeta med.
Becka och Madde höll på o grejade i stallet när jag kom och dom fotade mig och Mikaros lite. Älskar den sista bilden. Den e fin :)
Jag har fått dille på färgen brun! Jag tycker brunt e snyggt! Kanske syns på bilderna haha. Jag får skaffa mer brunt helt enkelt ;)

Dagens outfit på mig:
Stövlar: Winter Steeds
Byxor: CRW
Tröja: Klubbtröjan
Strumpor: Kingsland
Västen: Esprit

Dagens outfit på Mikaros:
Benlindor: Capriole
Schabrak: Kyro riding gear
Ländtäcke: Börjes

/Linnéa

kort inlägg

nu blir det ut till stallet med madeleine och mocka och fixa all mat till hästarna.
fundera på att ta och rida en sväng imorgon kanske. vi får se :)
lägger ut en gammal bild på min queen river !