nu ska det börjas blogga !

nu ska jag äntligen börja blogga här och inte bara de, utan också få ordning i stallet och få igång hästarna.
men tänkte lägga ut lite bilder på vad jag köpte i göteborg horseshow när jag var där förra veckan i fredags.
tog inte kort på allt men de var de flesta av sakerna. köpte även en ridhjälm också för min andra är så helt sönder.
men nu ska jag lägga mig i sängen och se film!
/Rebecka

7 timmar i stallet



Idag har jag, Becka och Madde städat i stallet. Det behövdes verkligen och bra blev det! :) Fick bort en massa grejer som inte ens behöver va där. Sen tog vi oss en ridtur. Jag tog Mikaros, Becka på Queen och Madde på Charlie :) Bilden ovan på mig och Becka är lite rolig tycker jag, jag tittar på Queen, Becka tittar på Mikaros och hästarna tittar på varandra haha. Imorgon ska vi fotas! Madde kommer fota oss :) Har pratat lite om olika ideér oså. Blir nog super :)

/Linnéa

Mikaros i sina nya grejer






Testade tränset och schabraket på Mikaros förut.
Puddingen! haha. Schabraket passade super trots att det är stl Full. Tränset passade han jättebra i. Måste säga att bilderna är inte rättvisa haha. Han ser totalt förjävlig ut i den långa ruffsiga pälsen och så omusklad. Han ser bättre ut när han rör på sig.
Tog mig en ridtur med hunden springandes lös bredvid. Mikaros gick bra i det tränset men ska sko honom här snart så det ger en mer exakt bild på hur han går. Han är väldigt försiktig nu utan skor, och tro mig, han är inte speciellt försiktig i vanliga fall haha.

Mikaros outfit:
Schabrak: Kyro riding gear
Benlindor: Capriole

/Linnéa

Dagens outfit



Nu åker jag snart till stallet.
Ska blir så himla roligt att testa alla nya grejerna! Får bli en liten ridtur på Mikaros också och testa hur han är att rida i det nya tränset. Har aldrig haft remont på honom innan.

Dagens outfit är iallafall:
Tröja: Random
Ridbyxor: CRW
Strumpor: Kingsland


Kameran kommer att hänga med till stallet så kommer ta nya bilder på grejerna :)

Eurohorse







Idag var jag på Eurohorse på Svenska mässan i Göteborg! Köpte en massa fint! En ny hjälm, ridstrumpor från Kingsland, schabrak från Kyro riding gear, ett träns med remontnosgrimma och ett pannband med blingbling. Det sitter på tränset på bilden men orginalpannbandet är ett vanligt svart :)
En riktigt bra dag måste jag säga. Handlade för ca 1300 kr. Lite ångest har jag måste jag erkänna men ändå är jag nöjd.
Igår satt jag och läste på Kyros blogg och såg en massa fina saker. Blandannat de oerhört snygga remontnosgrimmorna i ormskinn!! Gick till hennes monter idag och kollade på alla fina saker. Hon var grymt trevlig :) Hade köpt nosgrimman i ormskinn om jag hade vetat att jag skulle hitta det tränset jag köpte haha. Får se hur Mikaros går att rida i ett sånt träns först tror jag :)

Imorgon när jag är i stallet så ska jag och Becka fota hennes grejer som hon köpte igår! Åh jag är så nyfiken på det hon köpte!! :D

Halstäcken



Både älskar och hatar halstäcken. Älskar dom för att det känns som att hästen får det så gosigt under de kalla vinterdagarna. Jag hatar dom för att det skaver på manen!! Nu har Mikaros fått en kal fläck mitt i allt. Inte sådär jättesnyggt direkt!

Har ni samma problem? går det att förhindra?

ridtur





Tog mig en liten ridtur på Mikaros förut. Skrittade väl egentligen mest eftersom han måste få upp lite muskler igen innan vi sätter igång. Han har ju stått väldigt länge nu så han har tappat allt vilket är tråkigt.
Han var riktigt pigg haha. Han snurrade runt på stället och hade sig som han brukar göra när han vill galoppera iväg.

Dagens outfit på Mikaros:

Skydd fram: Vita skydd från Globus
Skydd bak: Orangea från Hööks
Ländtäcke: Börjes
Schabrak: Elegance från Hööks
Träns: Globus
Martingal (syns dåligt): Gbg horse show för många år sen

/Linnéa

paket att hämta ut


Ooooh gissa vad som ligger inne i det paketet!! :D


Ett regntäcke från schockemöehle!! :D


Som förövrigt satt som en smäck på min fina ponny!! åh underbaraste täcket!


Älskade det innan jag ens fått hem det och jag älskar det ännu mer nu när det satt så bra på honom. Han är svår att hitta täcken till eftersom han har så smal bog. Täckena blir alldeles förstora fram i vanliga fall. Men detta satt som det vore gjort för honom haha.
Oerhört glad idag är jag! Imorgon blir det Göteborg horse show och gå på mässan! Denna helgen kan inte bli bättre! Becka är där idag och jag veeet att även hon är själaglad ;) Ni får nog se vad för smaskiga saker hon köpt där!! lite avis är jag ;)

Hästarna i stallet

Medans jag sitter här med min ansiktsmask och väntar på att det ska bli färdigt så tänkte jag göra ett inlägg om vilka hästar som står i stallet. Är ju inte bara dom 4 hästarna som vi tar upp här i bloggen!
/Linnéa



Gamlingen i stallet heter My Charlie Boy, kallas Charlie eller Challe. Född 1991 och är en New Forest om jag minns helt rätt! Urgo häst, dock en aningen stel men gillar att styra och ställa när man rider. Ogillar bestämda ryttare då han måste arbeta. Men när han väl går i form är han riktigt fin!



Queen River har ni redan fått en presentation om :) Finns i menyn under kategorier !



Thelmas presentation finns även den i menyn under kategorier!



Mikaros presentation i menyn under kategorier!



Ponnyranchens Isabella heter denna lilla dam. Liten bitchig ponny som vet vad hon vill! Tävlat en hel del med Becka och även Beckas storasyster Gina. Är lite osäker men tror hon är född 1994 och är ett gotlands russ.



Theboras presentation finns i menyn under kategorier!

Oså självklart får vi ju presentera våra små stallkatter!



Lilla Måns. En oerhört korkad katt som mest springer runt och inte riktigt vet vad han sysslar med. Han brukar klättra upp på boxgallren och sen ramla ner, hör till vardagen. Han har även ramlat ner i en balja med iskallt vatten trots att jag sa till han att gå därifrån haha. Men nåt så underbar är han. Han vill alltid vara i famnen och brukar "kramas" genom att trycka sitt huvud mot halsen på den som bär honom. Lilla Måns fillibabba. Han har vart i stallet några månader så han är inte jättegammal :)



Och sist men inte minst, Svea. Hon har vart i stallet sålänge jag vart där vilket är några år. Grymt kelsjuk katt som alltid ska sitta i knät. Är hon inte i stallet när man kommer så räcker det att ropa lite på henne så kommer hon springandes. Brukar lägga sig rakt på spåret där man rider på sommaren. Men bara när man rider och hon flyttar sig inte när man kommer heller så man får rida runt henne. Mikaros har däremot lärt sig att jaga bort henne genom att putta bort henne med mulen haha.

sadelsmörj och "stallmöte"



Kom precis hem från stallet. Har smörjt 3 sadlar och mockat alla boxarna. Becka kom även ut en stund, trevligt :) Vi hade även ett litet "stallmöte" haha. Snackade lite om hur vi skulle lägga upp allt med hästarna och lite om hur och när vi skulle städa överallt. Har även disskuterat lite gällande en "egen" fotograf ;) Hon kommer såklart bli presenterad sen om det blir nåt osv :)
På bilden ser ni även världens bästa sadeltvål! Finns på Granngården för typ 65 kr! Bästa jag någonsin testat.

victory style


Mikaros kan från och med idag skatta sig lycklig i sitt nya regntäcke victory style från Schockemöhle. Väntar bara på att jag ska få hem det och att det ska bli lite varmare väder ute. Hittade det på Tradera och va bara tvungen att ha det haha.

Pyjamasbyxor och ridstövlar






Japp, det är dagens outfit. Tyvärr får ni inte se hur vacker jag faktiskt var. Hade mina gråa gamla pyjamasbyxor på mig och rödstövlarna över det. Sprang runt och fotade lite i stallet medans hästarna åt frukost förut. Ska försöka fixa så vi får en ordentlig headerbild också! :)

Longering av odjur



Hade tänkt ta en ridtur på Thebora idag. Men så blev det inte. Det började med att hon nästan rev hela stallet när jag släppte ut alla hästar utom henne. Så longerade henne lite då hon också fått vila nu nån månad eller två. Och hon tillbringade nog mer tid i luften än på marken. Hoppade och skuttade så det stog härliga till. Sen när hon lugnade ner sig lite så tog jag in henne för att sadla och tränsa.. Slutade med att jag longerade henne igen fast med sadel på denna gången. Hon är besvärlig att tränsa.. men idag tog nästan priset. Hon är verkligen snäll som ett lamm men när det gäller tränsningen så kan man bannemig hålla sig för skratt. Men fin är hon haha. Kolla in vilken päls hon fått!! helt kaos

/Linnéa

mörkt vs. ljust träns



Vad är snyggast?

Mikarosfinis


älskade Mikaros <3

pill i stallet

Idag har jag vart i stallet några timmar och grejat :) När jag kom dit så stog hästarna och åt så passade på att smörja 3 st träns medans dom stog och tuggade på sitt hö. Sen när dom va klara så släppte jag och Becka ut dom och sen smörjde jag ett sista träns. Passade även på att städa i Mikaros, Thelma och Theboras ryktkorgar. Såg ut som Hiroshima. Eller det gör det lite överallt haha. Jag och Becka ska ta och smörja alla sadlar och städa hela stallet nåndag så det ser bra ut igen haha. Vi har slarvat! ...
Bilder kommer nåndag! Ni ska även få ge eran synpunkt på en sak :)

/LINNÈA

Hästmassage




Idag innan jag och mamma var och fikade så köpte jag en bok om hästmassage. Va bokrea så passade på. Tror faktiskt att denna boken är bra! Står tydligt hur man gör och det finns bilder som visar. Står även lite om hästens alla olika muskler oså vidare. Står också hur man ska massera för att hästen ska komma igen efter en skada.
Får läsa den och lära mig och sen massera alla hästarna tror jag haha. Mikaros behöver massa efter skadan i bakbenet i höstas och Thebora behöver nog mest för att jag ska komma ännu närmare henne och lära känna henne bättre :)

Brukar ni läsa liknande böcker?

Vad vill ni se mest av?

Bloggen kommer att komma igång på riktigt. Vi ska bara få allt i sin ordning och fått skott hästar och fått lite varmare väder för 26 minus är inte att leka med.

Men fram tills att bloggen startar på riktigt tänkte vi höra med er vad ni vill se?

tips på ridövningar i hopp och dressyr?
stalltips?
bilder på hästarna?
bilder på oss?
eller har ni nått annat förslag?

Vi vill gärna veta ! :D


Hoppbilder






Lite bilder från i somras när jag och Becka hoppade lite med Queen och Mikaros. Tror även det var första gången hon red på Mikaros haha. Kommer ihåg hur hon ropade "jag köööper han!" haha.

Thelma 1 Juli



Dressyrtävling på Färgelanda Ridklubb förra året. Sanna som red. Kommer inte ihåg resultatet dock!